De Driesprong

Clusterdirecteur Annet Flim
Schoolcoördinator  Nicky Remie
Opleider in school Linda de Jonge
Coördinator onderzoek Antonia Boels
E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon 0597 541440
Webpagina www.driesprong.eu

   


   SWS De Driesprong

   Dorpstraat 145a
   9699 PG Vriescheloo
Situering van de school

In de gemeente Bellingwedde ligt in het dorpje Vriescheloo SWS de Driesprong. Bellingwedde maakt deel uit van de Oost-Groninger streek Westerwolde. Bellingwedde is een plattelandsgemeente en rijk aan monumenten. Vriescheloo heeft 967 inwoners. De bevolkingssamenstelling is aan het veranderen. Er wonen in Vriescheloo meer 65-plussers dan zes jaar geleden en de groep 30+ is afgenomen. De school heeft de beschikking over 2ha grond met een betegeld stuk schoolplein, een digitaal schoolplein, veel gras en een voetbalveld, een heuvel met bomen en struiken aan de rand van een bos.

In het centrum ligt de kern met de wijk rond het buurthuis ’t Ganzenust. Er zijn twee kerken, de hervormde kerk uit 1717 en de baptistenkerk. D’olle Witte schoule is een dagbesteding en huisvesting van verstandelijk en meervoudige gehandicapte mensen. En er is de graanmolen De Korenbloem uit 1803 waarnaast in het jaar 2014 ook een dorpsschooltuin gerealiseerd is. Woningbouw vereniging Accantus heeft een aantal huizen gesloopt en de grond ter beschikking gesteld om de dorpsschooltuin te realiseren. Die wordt beheerd door vrijwilligers en werken nauw samen met de Driesprong.

Visie en uitgangspunten

De Driesprong is een samenwerkingsschool ontstaan uit de fusie met drie scholen uit de dorpen Vriescheloo en Veelerveen. Op onze school bieden wij ruimte aan leerlingen met verschillende levensopvattingen. Elke leerling heeft talent en dat willen wij eruit halen!

Wat bieden wij aan:
- Building Learning Power waarbij we leerlingen voorbereiden op een 'leven lang leren'. Onze leerlingen leren vaardigheden te gebruiken waardoor ze de uitdaging aan durven gaan.
- Een keuze voor openbare of christelijke levensbeschouwelijke lessen.
- Een sociaal veilig klimaat waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich thuis voelen.
- Op een dynamische, adaptieve manier leren, waarbij we gebruik maken van Snappet en tablets.
- Thematisch onderwijs waarin verschillende vakken in samenhang aan bod komen.
- Workshops met als uitgangspunt de belevingswereld van de leerling, georganiseerd door 'specialisten'.
- Biologisch tuinieren in onze dorpsschooltuin.
- Engels vanaf groep 1. - Een continurooster waarbij alle leerlingen op school lunchen. De lestijden op ma, di, do en vrij. zijn van 8.30-14.45 uur. Woensdag van 8.30-12.15. De leerlingen van groep 1 en 2 zijn op vrijdag vrij.

Onze kernwaarden zijn betrokkenheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Deze kernwaarden zijn door het team uitgewerkt. In een documenten “Uitwerking kernwaarden” is beschreven waarom wij deze kernwaarden belangrijk vinden, hoe wij dit organiseren in de school en wat voor onderwijs wij geven.

U vindt het uitgebreide document op http://www.driesprong.eu/Onzeschool/Onzevisie.aspx


Onderzoeken

In het schooljaar 2016-2017 wordt er onderzoek gedaan naar:
- De rijke leeromgeving op sws De Driesprong. (gekoppeld aan opleiding schoolcoördinator SLO VB)
- Excellente leerlingen en de datamuur groep 7-8 (gekoppeld aan de opleiding van de intern begeleider MasterSEN)
- Vaststellen van onze leerlijn spelling doordat we gebruik maken van taal op maat en Alles apart.

 

I.h.k.v. de Academische School

Studenten worden op de werkplek begeleid door de coach, de werkplekbegeleider en de oplis. In het derde en vierde jaar doen studenten praktijkonderzoek en werkplekopdrachten. Deze worden door de oplis en werkplekbegeleider begeleid.

Sws de Driesprong maakt deel uit van een cluster van academische scholen. De oplis begeleidt studenten op deze vier scholen, waardoor uitwisseling van kennis en kennismaken met deze scholen tot de mogelijkheden behoort.